Tuesday, October 21, 2008

Black Bottom Banana-Cream Pie



Since I found this recipes from one of my blogger friend page, Eliza .. I couldn't stop thinking about how yummy those Pie ...

And now I really know why I adore this recipes .. !! yihaaaaaaaaaaa... another way to consume banana and since then no more old banana at my kitchen corner. And you must try this .. !! trust me .. this is heaven ;-)

Thanks to Eliza, to sharing this recipes

Black Bottom Banana-Cream Pie

1 (9-inch) pastry crust of your choice
3 tablespoons cornstarch, divided
2 tablespoons sugar
2 tablespoons unsweetened cocoa
Dash of salt
1 1/3 cups milk, divided
1 ounce semisweet chocolate, chopped
1/2 cup sugar
1/4 teaspoon salt
2 large eggs
1 tablespoon butter
2 teaspoon vanilla extract
2 ounces cream cheese, softened
2 large bananas
1 1/2 cups frozen whipped topping, thawed
Chocolate curls (optional)





Prepare and bake pastry crust in a 9-inch pie plate. Cool completely on a wire rack.
Combine 1 tablespoon cornstarch, 2 tablespoons sugar, cocoa, and a dash of salt in a small heavy saucepan; gradually add 1/3 cup milk, stirring with a whisk.

Cook 2 minutes over medium-low heat. Stir in chopped chocolate, and bring to a boil over medium heat. Reduce heat to low, and cook for 1 minute, stirring constantly.

Spread chocolate mixture into bottom of prepared crust.

Combine 2 tablespoons cornstarch, 1 cup milk, 1/2 cup sugar, 1/4 teaspoon salt, eggs, and butter in a heavy saucepan over medium heat, stirring constantly with a whisk. Bring to a boil.

Reduce heat to low, and cook for 1 minute or until thick.

Remove from heat. Add the vanilla. Add 1/4 cup hot custard to cream cheese, and beat just until blended. Stir in the remaining custard.

Arrange the banana slices on top of chocolate layer, and spoon custard over bananas.

Press plastic wrap onto surface of custard, and chill for 4 hours.

Remove the plastic wrap. Spread whipped topping evenly over custard.

Garnish with chocolate curls, if desired. Chill until ready to serve.




10 comments:

Dwiana P said...

mak, keknya tulisan yg di gelas itu cocok tuh buat laki elo. wess lah gk bakalan nolak dah doski kalau suuunnn elo, sekali suuunn langsung dapat jatah - maksud na jatah pie loh yah*wink*

eliza said...

wah..cantik Fit! memang ini resep cocok sekali dibikin kalo kelebihan pisang mateng. sejak bikin pertama kali dulu udah jatuh cinta ;D

sefa firdaus said...

wah ini mah wajib dicontek nih... secara pisang gampang nyarinya.. apalagi penampakannya menggiurkan begitu, jadi penasaran *ngiler - tapi bawa tisue kok*

henny said...

aduh...enak bener!!
Tapi sayangnya di supermarket sini gak ada crust pie yang dah jadi...
Musti bikin, males deh...hehe...

Btw, thanks for your visit to my blog:)

Salt N Turmeric said...

Belum lambat ucap Selamat Hari Raya Aidil Fitri to you and family!

The cake looks good but the mug, I love! I wud love to buy that for my hubby. lol.

Farina

Fitri said...

Dwi : hihihi..gile..komen nya ;-)

Eliza : skali lagi thank u, bener deh jadi ga bosen ngolah pisang skarang heheh..

Sefa : iyah.pokoknya klo jalan2 mah kudu bawa tissue banyak ;p

Henny : di HERO dah ada kali Hen, pie yang dah jadi gitu..cari lagi deh

Farina : Minal Aidzin Wal Faizin Farina :)

sefa firdaus said...

OOT... iya tuh Mommy Nisa, kebetulan bukan suami lagi di UAE? nah suruh deh beli pernah-pernik dari perunggu dan metal khasnya orang Arab ;;)

Mochachocolata Rita said...

hihihi disini ada kok crust pie jadian (bukan jadi-jadian)...tapi pengen juga bisa bikin sendiri (tapi tentunya...malesssshhhh) hehehe banana + cream in the form of pie... mantabbbb euyyy

Andrie Anne said...

Duh coba ya, itu kalimat bener2 provokatif. Gue sampe sebel gara2 di rumah ga ada pisang! Pengen bikin bangettt..hiks..

Fitri said...

Sefa : idiih..dia mah suseh di titipin kecuali gue pergi sendiri say

Rita : qiqiqi..gile yee..pake kata 'jadi2-an'

Anne : bener maak..ga boong gue hehehe